Schmandkuchen
(Γλυκό με ξινή κρέμα)
Υλικά για το παντεσπάνι:
- 1 βιτάμ
- 200 γρ. αλεύρι (περίπου 1,5 φλιτζάνι)
- 170 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλάκια γλ. μπέικιν
- 2 βανίλιες
Υλικά για τη γέμιση:
- 600 ml γάλα
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 2 κύπελλα ξινή κρέμα (Schmand)ή γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μεγάλη κομπόστα ροδάκινο ή βύσσινο
Για την επικάλυψη:
- 2 φακελάκια επικάλυψη για τάρτες (Tortenguss)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε καλά τα υλικά για το παντεσπάνι και τοποθετούμε το μείγμα σε μικρό ταψάκι ή πυρέξ. Ψήνουμε στους 180ο για 15 λεπτά (πάνω κάτω αντιστάσεις).
- Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου με τα 2 φακελάκια, το γάλα και ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε την ξινή κρέμα, ανακατεύουμε καλά και την τοποθετούμε πάνω στο παντεσπάνι.
- Έχουμε εντωμεταξύ βάλει την κομπόστα σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά, τα οποία τα φυλάμε γι΄ αργότερα. Αν βάλουμε ροδάκινα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μοιράζουμε πάνω στην κρέμα. (Μπορούμε να το κάνουμε και ανάποδα: πρώτα τα φρούτα και μετά η κρέμα, έτσι ώστε στο τέλος τα φρούτα να κρύβονται).
- Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Αφού κρυώσει το γλυκό, φτιάχνουμε το γλάσο της επικάλυψης με το χυμό από την κομπόστα (500 ml- αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό) και σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σκεπάζουμε προσεκτικά το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
____________________
Zutaten für den Teig:
- 250 g Butter
- 200 g Mehl
- 170 g Zucker
- 3 Eier
- 2 TL Backpulver
- 2 Päckchen Vanillezucker
Für die Füllung:
- 600 ml Milch
- 2 Päckchen Puddingpulver (Vanille)
- 2 Becher Schmand
- 1 großes Glas Pfirsiche oder Sauerkirschen
Für den Belag:
- 2 Päckchen Tortenguss
Zubereitung:
- Die Zutaten für den Boden verrühren und den Teig auf ein Backblech streichen.
- Bei 180 Grad Ober- und Unterhitze 15 Minuten backen.
- Den Pudding mit der Milch und Zucker nach Packungsaufschrift zubereiten. Etwas abkühlen lassen.
- Schmand unterrühren und auf dem abgekühlten Boden verteilen.
- Sauerkirschen oder in Stücke geschnittene Pfirsiche (den Saft aufangen!) auf der Masse verteilen und nochmals bei 180 Grad Ober- und Unterhitze 15 Minuten backen.
- Den Guss aus Saft (wenn nötig, Wasser hinzugeben)und Tortenguss (nach Packungsanleitung)herstellen und auf dem Kuchen verteilen.
1 σχόλιο:
Lecker,lecker...
Δημοσίευση σχολίου