Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το φαγητό στον κινηματογράφο

Είναι βέβαιο, ότι το φαγητό αποτελεί μία από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός, ότι ακόμη και στην έβδομη τέχνη είναι ένα θέμα, που πάντα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια θα σας προτείνουμε μερικές ταινίες, στις οποίες εμπλέκεται το θέμα γαστρονομία με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

BELLA MARTHA (γνωστή και ως MOSTLY MARTHA) γερμανική κομεντί του 2001
σε σκηνοθεσία της Sandra Nettelbeck
H Martha είναι μια από τις καλύτερες σεφ σε ένα γκουρμέ εστιατόριο του Aμβούργου. H δουλειά της είναι η ζωή της, κι ο ντροπαλός της χαρακτήρας δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις από την καθημερινή ρουτίνα ή νέες γνωριμίες. Η ζωή της θα αλλάξει, όταν η αδελφή θα χάσει τη ζωή της.
Τότε η Martha νιώθει πως πρέπει να υιοθετήσει τη Lina, την οκτάχρονη ανιψιά της. Εκτός από την προσαρμογή της στον καινούργιο της ρόλο του γονιού, πρέπει να βρει εμπνευσμένους τρόπους να παρηγορήσει τη Lina.
Ως από μηχανής θεός εμφανίζεται στο πλευρό της ο Mario, ο ιταλός βοηθός της στο εστιατόριο. Εκεί όμως που η ζωή τους μπαίνει σε ένα ρυθμό, εμφανίζεται ο εξαφανισμένος πατέρας της Lina και ανακοινώνει πως θέλει να πάρει τη Λίνα μαζί του στην Iταλία.

Πατήστε για να δείτε το τρέιλερ


ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ     (Vorstadtkrokodile)
γερμανική κοινωνική, εφηβική ταινία του 2009
σε σκηνοθεσία του Christian Ditter
 Ο Χάννες μεγαλώνει με τη μητέρα του μόνο. Το μεγαλύτερο του όνειρο είναι να ανήκει στους "Κροκόδειλους των Προαστίων", την "πιο κουλ συμμορία στον κόσμο".
Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσει μια δοκιμασία, στην οποία διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Την τελευταία στιγμή τον σώζει ο Κάι, ο οποίος θέλει επίσης να γίνει μέλος των "Κροκόδειλων".
Επειδή όμως ο Κάι κάθεται σε αναπηρική καρέκλα, δε γίνεται αποδεκτός από τα παιδιά της συμμορίας. Γι΄ αυτούς ο Κάι είναι ο σπαστικός, που δε μπορεί ούτε καν να το σκάσει,
αν παραστεί ανάγκη.
Ένα βράδυ παρακολουθεί μια διάρρηξη και κινεί ξαφνικά το ενδιαφέρον της ομάδας. Όμως ο Κάι σκοπεύει να μιλήσει μόνο στην περίπτωση, που θα τον αφήσουν να τους ακολουθεί. 
Με τη βοήθεια του Κάι και την εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία όλης της ομάδας,  αποφασίζουν οι "Κροκόδειλοι" να λύσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τους διαρρήκτες...

Δείτε το τρέιλερ












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

interesting movies...